Онлайн маркетинг стратегия

You are here:

Какво е онлайн маркетинг стратегия?

Услугата онлайн маркетинг стратегия от GrowMoreBG град Бургас, използва определени уеб канали, с които да разпространява информация за марката, продуктите или услугите на компанията до нейните потенциални клиенти.

Методите и техниките, използвани за една онлайн маркетинг стратегия, включват имейл, Facebook Ads, оптимизация за търсачки (SEO), Google AdWords и др.

Целта на маркетинга е да достигне до потенциални клиенти чрез каналите, където те прекарват времето си в четене, търсене, пазаруване и общуване онлайн.

Онлайн маркетинг инструменти

Има редица инструменти, които могат да се използват за изграждане и поддържане на стабилна онлайн маркетингова програма:

Оптимизация за търсачки (SEO)
Привличате повече клиенти чрез органично търсене
Facebook Реклами
Ефективни кампании, които се фокусират върху едно нещо – вашият бизнес растеж.
Google Реклами
Достигнете директно до хората, които търсят вашите продукти или услуги.

Какво печелите с правилната онлайн маркетинг стратегия?

Компаниите с ясена онлайн маркетинг план, които редовно измерват резултатите си, виждат 60% по-бърз растеж от тези без план.

Предимства на Онлайн Маркетинга

Основно предимство от използването на онлайн канали за маркетинг на бизнес или продукт е възможността да се измери въздействието на всеки даден канал, както и как посетителите, придобити чрез различни канали, взаимодействат с прекарването си в уебсайта.

Достигане до повече хора
Потенциалните клиенти, които можете да намерите онлайн, са много по-голяма група, отколкото някога ще можете да привлечете само на местно ниво.
Използване на социалните мрежи
Маркетингът в социалните мрежи е ефективен начин за фирми от всякакъв размер да достигнат до потенциални клиенти.
Изграждане на доверие
Интернет маркетингът ви помага да изградите доверие с вашата аудитория. Когато се запознаят по-добре с вашия бизнес, те започват да се доверяват на вашата компания и се чувстват комфортно при избора на вашия бизнес.
24/7 Маркетинг
С интернет маркетинга вашите маркетингови кампании могат да се провеждат 24/7 без ограничение на работното време.

Поискайте офетра